Офіційна інформація та новини

08.06.2015

Побузький феронікелевий комбінат організував технічний візит в рамках конгресу INFACON-14

Під час відвідування Побузького феронікелевого комбінату учасники Міжнародного конгресу виробників феросплавів ІНФАКОН, який зібрав представників галузевих об’єднань і підприємств феросплавної галузі з 23 країн, познайомилися з результатами впровадження на комбінаті ресурсо – і енергозберігаючих технологій.

Завдяки використанню комплексу пиловугільного добове споживання природного газу вдалося знизити з 800 тис. куб. м. до 16 тис. куб. м. За словами керуючого директора Solway Investment Group, власника підприємства, Дана Бронштейна загальна сума інвестицій за 2013-2014 рік у розвиток енерго – та ресурсозберігаючих технологій склала 15 млн дол.

“Завдяки застосуванню інноваційних матеріалів, нам вдалося майже подвоїти кількість плавок і забезпечити економію в 3,2 млн. грн. в місяць.Подібний підхід дозволяє оптимізувати економіку підприємства і ефективно працювати навіть в таких непростих економічних умовах, як сьогодні”, – повідомив топ-менеджер.

“Впровадження енергозберігаючих технологій, а також заходи щодо захисту навколишнього середовища, за допомогою модернізації виробництва – найважливіші завдання сучасної металургії. Побузький Феронікелевий комбінат успішно впроваджує у себе новітні технології, що дозволяють не тільки підвищити екологічність, але і значно економити що витрачаються ресурси. Це було дуже приємно побачити” – зазначив Rodney Jones, Голова Міжнародної асоціації феросплавників

ІНФАКОН-14 проходив під девізом “Енергоефективність та екологічність – майбутнє світової феросплавної промисловості!”. Проведення Міжнародного конгресу виробників феросплавів у цьому році вперше було довірено Україні, Solway group виступила одним із спонсорів заходу. На думку Дана Бронштейна – це відмінна можливість продемонструвати фахівцям з інших країн досягнення української металургії в сфері енергоефективності та ресурсозбереження.

“Для нас важливо брати участь у міжнародних заходах, ділитися досвідом, знайомитися з тим, що роблять інші учасники індустрії. Нам була надана честь прийняти на ПФК технічний тур в рамках INFACON. Це – прекрасний шанс наочно продемонструвати позитивний досвід розвитку по кожному з напрямків, що обговорювалися в рамках Конгресу.” – повідомив він.

Преса про нас